KULTURA LIBERALNA > Smakując > GOUFFÉ: Strażnik Smaku...
GOUFFÉ: Strażnik Smaku Klubu Dżokejskiego w Paryżu poleca... Cornichons
Jules Gouffé
Cornichons
Ils doivent être choisis petits, fermes, bien verts; on les met dans le bateau avec du vinaigre.
* * *
Grzebanie w Korniszonie
Należy wybrać korniszony małe, zamknięte, soczyście zielone.
Ułóżmy je ciasno w naczyniu i skropmy octem winnym.
* Jules Gouffé (1807-1877), Strażnik Smaku Klubu Dżokejskiego w Paryżu (ancien officier de bouche du Jockey Club de Paris).
Skoro tu jesteś...
...mamy do Ciebie małą prośbę. Żyjemy w dobie poważnych zagrożeń dla pluralizmu polskich mediów. W Kulturze Liberalnej jesteśmy przekonani, że każdy zasługuje na bezpłatny dostęp do najwyższej jakości dziennikarstwa
Każdy i każda z nas ma prawo do dobrych mediów. Warto na nie wydać nawet drobną kwotę. Nawet jeśli przeznaczysz na naszą działalność 10 złotych miesięcznie, to jeśli podobnie zrobią inni, wspólnie zapewnimy działanie portalowi, który broni wolności, praworządności i różnorodności.
Prosimy Cię, abyś tworzył lub tworzyła Kulturę Liberalną z nami. Dołącz do grona naszych Darczyńców!
PRZECZYTAJ INNE Z TEGO NUMERU
KOMENTARZE